#danceforpeace

Ahmad
t/m
Heel Nederland

Ik, Ahmad Joudeh, daag jou uit om samen in actie te komen voor vrede en gelijkheid. Ik gebruik mijn liefde voor dans om een boodschap van vrede over te brengen.

Deze danspose symboliseert voor mij vrede en hoop. Doe deze pose na en post jouw foto met #danceforpeace.

Ik ben opgegroeid in het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus. Mijn vader komt uit Palestina en is stateloos, mijn moeder is afkomstig uit Syriƫ. Van jongs af aan wilde ik dansen. Mijn vader verbood het, maar stiekem ging ik toch naar balletles. Mijn vader mishandelde mij, om mij zo te dwingen te stoppen met dansen. Desondanks deed ik het toch. Ik deed een opleiding aan het Enana Dance Theatre (2006-2015) en van 2009-2016 ook aan de afdeling Dans van het Higher Institute for Dramatic Arts, beide in Damascus. Vanaf mijn zeventiende geef ik (gratis) balletles aan kinderen. Soms dansten we op het geluid van de bommen. Mijn land is in oorlog. Mijn huis is verwoest en vijf familieleden zijn omgekomen. Ik leerde mijn leerlingen altijd dat ze sterk moesten zijn. Door te dansen voel ik me sterk en vrij.

Iedere jongere heeft het recht om zijn of haar dromen achterna te gaan. Laat zien dat jij impact wil maken en doe mee. Post jouw foto met #danceforpeace.

Tijdlijn

Stel een vraag, plaats een update of voeg een foto of video toe.

Ahmad
#danceforpeace