EEN PAASONTBIJT voor iedereen

Albert Heijn
t/m
Heel Nederland

Overdag is Albert Heijn een ontmoetingsplek voor jong en oud in de buurt. Met jouw Albert Heijn kun jij iets extra's voor de buurt betekenen door een paasontbijt te organiseren in je winkel.

• Stap 1: Maak een ontbijtgroepje! Dit is natuurlijk een klus die je samen oppakt. Zoek in je winkel naar jonge collega's die het leuk vinden om hierbij te helpen. Gebruik whatsappgroepen of interne facebookpagina's als je die hebt. Je kunt ook je teamleider of supermarktmanager vragen om hierbij te helpen. Heb je het team compleet? Kom dan bij elkaar en maak een plan. Bepaal wanneer je het paasontbijt gaat houden en verdeel taken. Iemand kan bijvoorbeeld het paasontbijt gaan promoten, iemand anders de producten samenstellen en bestellen, weer een ander zorgt voor de aankleding enzovoort. Denk goed na over welke bijzondere paasproducten je tijdens het ontbijt in het zonnetje gaat zetten. Jullie hebben mooi bijzonder assortiment in de winkel en daar mag je best trots op zijn, toch?

• Stap 2: Maak reclame voor je ontbijt! Maak een flyer of poster en benader mensen in de buurt actief om naar het paasontbijt te komen. Je kunt bijvoorbeeld flyers uitdelen aan ouderen in de winkel of de buurt in gaan om ouderen te werven die niet zo vaak in de winkel komen. Misschien zit er bijv. een verzorgingshuis in de buurt? Of zit er een school in de buurt waar je de kinderen ervan graag bij het ontbijt wilt betrekken? Verstuur ook een lokaal persbericht naar plaatselijke media. Hoe cool zou het zijn als jouw challenge in de krant komt?

• Stap 3: Tijd voor een paasontbijt! Zorg dat je alles op de dag zelf op tijd klaar hebt staan om de buurtbewoners aan een gezellige tafel te kunnen ontvangen. Wijs iemand aan die iedereen ontvangt en iemand die de verantwoordelijk is voor de bediening. Zorg dat je voldoende tijd overhebt om zelf gezellig mee te kletsen! Vergeet niet om foto's en filmpjes van het paasontbijt te maken!

• Stap 4: Jullie afterparty! Nadat je alles hebt opgeruimd, praat je met elkaar na om je impact te vieren. Omdat je het samen hebt opgepakt, viel het qua inspanning waarschijnlijk best mee! Betrek ook je supermarktmanager bij dit gesprek. Misschien kunnen jullie in de toekomst nog wel meer betekenen voor de lokale betrokkenheid van je winkel! Om je impact te vergroten, zorg je ervoor dat iedereen in de buurt weet dat je dit gedaan hebt. Deel je succes op social media met de hashtag #Appiemaaktimpact, vraag je supermarktmanager er over te schrijven in Mail Je Klant en hang foto’s in de winkel op.

Tijdlijn

Stel een vraag, plaats een update of voeg een foto of video toe.

Niels
Hai allemaal! De afgelopen week hebben wij (Femke, Myrthe en ik, Niels) twee brainstormsessies gedaan met onze ASM Remy. Dit hebben wij gedaan nadat we een leerzame workshop hebben gehad van 'Appie maakt Impact'. Wij hebben twee leuke activiteiten bedacht